China's merk Wuling mini EV:

China's merk Wuling mini EV:

Het is China's meest populaire elektrische automerk.

Lijkt China's populairste elektrische auto op een crossover, SUV of misschien op een Tesla Model 3? nee, hij lijkt er niet op. De populairste EV in China is een kleine vierkante blokauto, een hoekige stadsracer die nu ook verkrijgbaar is met een cabriolet.

Het Chinese merk Wuling sloeg minder dan twee jaar geleden letterlijk aan met de Hongguang Mini EV. Wuling, een merk van General Motors en de Chinese reus SAIC, lanceerde na de lancering van de Huanggang Mini EV verschillende andere kleine elektrische stadsauto's, maar geen enkele was zo succesvol als de Mini EV. De Mini EV moedigde zelfs andere Chinese merken aan om een gelijkaardig model te produceren, maar niemand slaagde erin om het origineel te onttronen. Het is dus geen verrassing dat Wuling op de proppen is gekomen met een nieuwe versie van de Hoangguang Mini EV.


 Wuling Hongguang Mini EV Convertible, een cabriolet gebaseerd op de succesvolle kleine stadsracer. De toekomst van de Hongguang Mini EV Cabriolet komt wellicht niet als een verrassing voor wie regelmatig plaatsneemt in ons automotive nieuwstheater. In april 2021 bracht Wuling een conceptcar uit die vooruitliep op de komst van een cabriolet, en in december van datzelfde jaar kon AutoWeek u de eerste echte foto's tonen van de productieversie. De Mini EV Cabriolet is even boxy als het origineel, maar uiteraard zonder dak of zelfs een middenrolbeugel. Wuling voegde twee elementen toe aan de achterkant van de hoofdsteunen die de inzittenden enige bescherming moeten bieden in geval van kantelen. Over passagiers gesproken: de Mini EV Cabrio biedt altijd plaats aan twee inzittenden, terwijl de gesloten Mini EV plaats biedt aan vier.

Met een lengte van 3,06 meter is de Hongguang Mini EV Cabriolet enkele centimeters langer dan de bekende gesloten versie (2,92 meter). Ter vergelijking: een Smart ForTwo is 22 centimeter korter dan de gewone Hongguang Mini EV. De open Mini EV heeft altijd een 41 pk sterke elektromotor, terwijl de gesloten uitvoering ook met 20 pk komt. De gesloten versie is leverbaar met 9,2, 13,8 en 26 kWh accupakketten. Het is de bedoeling dat de Mini EV Cabriolet het grootste accupakket heeft. Het is nog niet bekend hoeveel de Wuling Hongguang Mini EV Cabriolet moet gaan kosten.
Succes
Wuling verkocht 128.000 Hongguang Mini EV's in 2020. Dat is veel, maar bedenk wel dat de piepkleine EV slechts een deel van 2020 in de Chinese orderboeken staat. 2021 was het eerste volledige verkoopjaar van het elektrische blokje, waarin er ongeveer 400.000 Chinese eigenaren per jaar waren. In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er al zo'n 245.000 Mini EV's verkocht.

Zoals eerder vermeld, worden er verschillende elektrische modellen verkocht op de Chinese markt, vergelijkbaar met het succesverhaal van Wuling. We hebben het over Lingbox Uni, Chery QQ Ice Cream, Dongfeng's Fengguang Mini EV en Changan Lumin.


Zal je de Wuling Mini EV Cabriolet ooit in Europa zien? Dat kan gewoon. Sterker nog, de Mini EV Cabriolet als de Mill Froggy zal het kleine broertje worden van de Mill Nikrob EV, die ook naar Europa zal komen. Lees hier een waanzinnig verhaal over de Mill Nikrob EV, die in Europa verkocht zal worden door niemand minder dan de oprichter van de excentrieke Dartz Motor Company.

 

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolvo XC90:
Volgende NieuwsVolkswagen nieuwe serie Tavendor SUV: