Bentley Bentayga Hybrid; Plug-in Hybrid Verfijnd:

Bentley Bentayga Hybrid; Plug-in Hybrid Verfijnd:

De Bentley Bentayga is er al in een veelheid van smaken en daar komen er nu nog twee bij.

De plug-in hybride Bentayga Hybrid is er nu namelijk ook in S en Azure. Bentley maakt van de gelegenheid gebruik om de plug-in hybride motor van deze versies wat krachtiger te maken.

De Bentley Bentayga kreeg onlangs ook een extra lange versie, maar de keuze tussen een gewone Bentayga of een verlengde Bentayga EWB is niet de enige optie die Bentley te bieden heeft. De Bentayga als Speed wordt bijvoorbeeld geleverd met een krachtige W12. Daarnaast kun je kiezen voor smaken met de V8. Daar houdt het niet op. De SUV in de vorm van de Bentayga Hybrid komt namelijk ook met een plug-in hybride aandrijflijn. Kort nadat Bentley de Bentayga in 2020 volledig moderniseerde, verscheen ook deze add-on met een verbeterde aandrijflijn voor de Bentayga. De Bentley Bentayga Hybrid wordt nu ook leverbaar in de sportieve S en extra luxe Azure trim. Ook deze nieuwe uitbreidingen zijn wat krachtiger dan de reguliere add-ons.

De Bentayga S Hybrid en Azure Hybrid hebben de vertrouwde 449 pk sterke 3.0 V6, maar met een krachtigere elektromotor. In de nieuwe versies levert de elektromotor geen 128 pk en 350 Nm, maar 136 pk en 400 Nm. Dat is zo'n 15 procent meer elektrisch koppel. Het systeemvermogen komt daarmee uit op een royale 462 pk. Beide versies hebben 18 kWh vermogen in plaats van de 17,3 kWh batterij, goed voor een elektrische actieradius van 43-44 kilometer.

Net als de V8 S-versie van de Bentayga is de Bentayga S Hybrid een sportievere versie, compleet met zwarte accenten die op deze versie standaard in het Blackline-pakket zitten. Hetzelfde geldt voor de zwarte zijspiegelkappen, een zwarte grille en de voorbumper tegenover de Bentayga Speed. De Bentayga S Hybrid staat op 22-inch aangepaste legeringen en heeft uiteraard lederen delen binnenin, hoewel er genoeg is dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. De Bentley Bentayga S Hybrid accelereert in 5,3 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 254 km/u. Bovendien zijn de schokdempers van de Bentayga S Hybrid 15 procent steviger dan die van de niet-S. Aan de bovenzijde van de achterzijde zien we een grotere achterspoiler, donkere achterlichten en gedeelde ovale uitlaatpijpen aan weerszijden van de achterbumper.


De nieuwe Azure-versie is het neusje van de zalm in Bentayga-land. Volgens Bentley kan de Azure omgevingsgeluid en interne aandrijflijnen verder elimineren. Bentley brengt onder meer 22-way verstelbare, gevoerde voorstoelen naar het interieur van de Bentayga Azure Hybrid en fraai houtwerk dat op drie modellen beschikbaar is. U herkent de Azure van buiten onder meer aan zijn chromen roosters, Azure-badges en exclusieve 22-inch lichtmetalen velgen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMercedes-Benz GLC plug-in hybride prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsFisker Ocean in Parijs: