Beknopte informatie over de nieuwe Mazda CX-60:

Beknopte informatie over de nieuwe Mazda CX-60:

De nieuwe Mazda CX-60 zal zeer binnenkort zijn plug-in hybride model tonen.

Mazda maakt zich op voor de lancering van de nieuwe CX-60, een gloednieuwe SUV met een plug-in hybride aandrijflijn. Mazda heeft nu een gedetailleerde foto gedeeld die eerdere verwachtingen bevestigt. Ze brengen echter ook de eerste informatie naar boven over de aandrijflijn van het merk.

Nieuwe Mazda CX-60

Het was al bekend dat Mazda zijn Europese modellengamma zou uitbreiden met de CX-60 en later de CX-80. Op 8 maart zal Mazda het doek trekken van de CX-60, die gebaseerd zal zijn op een nieuw achter wie laan gedreven platform. In de hiërarchie zal de CX-60 boven de CX-5 worden geplaatst. Dat blijkt uit de eerste gegevens die Mazda heeft vrijgegeven over de plug-in hybride aandrijflijn van de CX-60. De Japanners zijn nog niet happig op informatie, maar ze hebben al wel gemeld dat die een natuurlijk aangezogen 2,5-liter benzinemotor met vier rijen motoren omvat, die een systeemvermogen van meer dan 300 pk levert wanneer hij wordt gekoppeld aan een elektromotor. De CX-60 is Mazda's eerste plug-in hybride model.

Nieuwe Mazda CX-60

De door Mazda getoonde teaser foto bevestigt grotendeels eerder uitgelekte beelden van de CX-60. De foto toont de kenmerkende koplamp unit van de CX-60. Eén arm van de grille heeft een kleine LED-strip die overloopt in de eigenlijke koplampen. Met beelden van de achterkant van de CX-60 en het voertuig duidelijk, zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot de eigenlijke onthulling op 8 maart. Mazda CX-60

 

Emily A.

Vorig NieuwsSkoda Octavia Combi prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Opel Mokka-E prijs en kenmerken: