Alfa Romeo trekt zich terug uit de Formule 1:

Alfa Romeo trekt zich terug uit de Formule 1:

Alpha Romeo zal volgend jaar niet in het Formule 1 seizoen zijn.

Alfa Romeo trekt zich na volgend seizoen terug uit de Formule 1. Voorlopig ziet het er dus naar uit dat het Sauber team vanaf 2024 onder zijn eigen naam verder zal gaan. Maar dan Audi...

Het Formule 1 nieuws stroomt binnen nu de F1 terug is van zijn zomerstop. Eerst werd vandaag bekend dat Audi vanaf 2026 actief zal zijn in de Formule 1, nu komt het nieuws dat Alfa Romeo zich eind 2023 terugtrekt. De twee zaken hebben wellicht meer met elkaar te maken dan de eerste. zaak. Audi moet immers nog bekendmaken met welk team het vanaf 2026 in zee gaat, en Sauber wordt genoemd als de grootste kanshebber. Alfa Romeo Racing is eigenlijk het team van Sauber.

Alfa Romeo kondigde in 2017 aan dat het voor het eerst sinds de jaren tachtig zou terugkeren in de Formule 1. Voor het seizoen 2018 werd Sauber F1 omgedoopt tot Alfa Romeo Sauber. Met ingang van 2019 is de naam volledig veranderd in Alfa Romeo Racing en is de naam Sauber verdwenen. De thuisbasis is echter nog steeds Sauber Motorsport in Hinwil, Zwitserland. Daar worden de auto's gemaakt door Sauber, terwijl Ferrari de motoren levert. Dus als de Zwitsers voor 2024 geen andere titelsponsor kunnen vinden, zal het team dat jaar weer Sauber heten. In 2026 wordt het waarschijnlijk Audi F1 of Audi-Sauber F1.

Sauber is sinds 1993 actief in de Formule 1 en heeft sindsdien verschillende automakers als partner versleten. Aanvankelijk was dat Mercedes-Benz (1993-1994), daarna een paar jaar Ford. Na een langdurig partnerschap met Ferrari ging het raceteam vanaf 2006 door het leven als BMW-Sauber, dat in 2008 verrassend een dubbelzege behaalde tijdens de Grand Prix van Canada. Na het vertrek van BMW in 2010 was Sauber opnieuw aangewezen op de krachtbronnen van Ferrari. En Alfa Romeo nam het podium over. Vanaf 2026 is de kans groot dat ook Audi van de partij zal zijn.

 

Emily A.

Vorig NieuwsLamborghini sales not until 2024:
Volgende NieuwsCalifornië stopt met de verkoop van brandstofvoertuigen tot 2035: