2024 Polestar 5 prijs en kenmerken:

2024 Polestar 5 prijs en kenmerken:

Nieuwe verklaringen over de nieuwe Polestar 5 zijn opgedoken, ben je er klaar voor?

Het luxueuze vlaggenschip van het merk, dat momenteel in ontwikkeling is in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Polestar in het Verenigd Koninkrijk, zal in 2024 op de markt komen. Het zal concurreren met auto's als de Tesla Model S, Mercedes EQS en Porsche Taycan.

Polestar 5

Dankzij de nieuwe materialen en technieken die Polestar gebruikt, zullen het afgewerkte platform en de carrosserie van de 5 naar verwachting lichter zijn dan auto's in de kleinere segmenten. Dat zou een positieve impact moeten hebben op het bereik, de efficiëntie en de rijdynamiek, maar Polestar herhaalde ook dat ze veel belang hechten aan veiligheid.

Polestar 5

Exacte cijfers over de actieradius of prestaties van de Polestar 5 zijn nog niet bekendgemaakt. De CEO van het bedrijf, Thomas Ingenlath, heeft echter ook onthuld dat de focus van het merk op duurzaamheid zal worden weerspiegeld in de batterij en waarschijnlijk een bereik van ongeveer 300 mijl zal bieden.

Hij gaat ervan uit dat de 5 zal worden uitgerust met 800V snellaad technologie, die ook wordt gebruikt in de Audi e-tron GT en Porsche Tayca. Polestar claimt ook dat zo'n systeem een 103 kWh batterij in ongeveer 20 minuten tot 80% capaciteit kan opladen. De prijs is nog niet bekendgemaakt. 
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Infiniti EV
Volgende NieuwsJeep gaat volledig elektrisch: