2023 Lexus UX 300e krijgt nieuwe accu:

2023 Lexus UX 300e krijgt nieuwe accu:

2023 De eerste leveringen van de Lexus UX 300e aan de Europese markten staan gepland voor mei 2023.

Lexus heeft een reeks updates aangekondigd voor de volledig elektrische UX 300e. Het meest opvallend is de nieuwe accu, die de actieradius met meer dan 40 procent vergroot ten opzichte van het vorige model. De UX 300e profiteert ook van de verbeteringen aan het chassis, het nieuwe infotainment systeem en het verbeterde veiligheidspakket van de onlangs vernieuwde UX hybride serie.

De automaker verhoogde de accucapaciteit van 54,3 kWh naar 72,8 kWh en verhoogde de gecombineerde WLTP-actieradius tot 450 km met 17-inch wielen en 440 km met 18-inch wielen.

De voorin gemonteerde elektromotor met 201 pk (150 kW / 204 pk) en 300 Nm koppel bleef ongewijzigd, maar de Lexus-ingenieurs pasten het chassis aan om de rijdynamiek te verbeteren, net als bij de UX Hybrid.

Binnenin vinden we een aantal updates. Het nieuwe infotainment systeem van Lexus is ondergebracht in een nieuw touchscreen van 8 of 12,3 inch, afhankelijk van het uitrustingsniveau, en staat dichter bij de bestuurder. Het nieuwe systeem ondersteunt draadloos Apple CarPlay en bekabeld Android Auto, cloud gebaseerde navigatie en een nieuwe spraakassistent. De UX heeft ook een groter draadloos oplaadstation, drie USB-poorten in de middenconsole en het ontbreken van een touchpad in de middentunnel, waardoor ruimte ontstaat voor een nieuw opbergvak of bedieningselementen voor verwarmde stoelen.

De prijzen voor het bijgewerkte model worden kort voor de lancering bekendgemaakt.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Maserati GranCabrio:
Volgende NieuwsGoogle zet Android Assistant Driving Mode uit: