2023 Lexus RZ; Hij gaf de teaser vrij voor de luxe EV:

2023 Lexus RZ; Hij gaf de teaser vrij voor de luxe EV:

Lexus lanceert zijn nieuwe elektrische SUV op 20 april 2022.

De Lexus RZ uit 2023 wordt de eerste volledig elektrische SUV van het merk wereldwijd. Waarschijnlijk deelt het merk het e-TNGA-platform met de Toyota bZ4x en de Subaru Solterra.

Scherpe koplampen aan weerszijden van de elektrische SUV zorgen voor een unieke flair in het midden van de bumper.

De RZ, die gebruik zal maken van een versie van de tweemotorige elektrische aandrijflijn die Toyota eerder in de bZ4X gebruikte, komt met het 450e-model en komt zijn nieuwe eigenaars tegemoet met 217 paardenkrachten.

De Lexus RZ debuteerde in conceptvorm als de LF-Z Electrified, een elektrische SUV voor Lexus die een futuristische designtaal en enkele nieuwe technologieën hanteert. Hoewel het design van de RZ tammer is in vergelijking met dat van de LF-Z, zien we toch dat hij enkele snelle karakterlijnen van opzij meeneemt naar de RZ. De kenmerkende boemerang-koplampen van Lexus zijn niet zo scherp als die op de RZ, maar afgezien van de middenopening en de stippen aan de zijkanten is de spilvormige grille vrijwel identiek.

De snelle daklijn en de lange achterklep van de RZ zijn ook overgenomen van de LF-Z, maar de achterlichten hebben een minder dramatisch effect op de productieversie.

De RZ wordt ook uitgerust met twee nieuwe technologieën die al door de LFZ werden aangekondigd: Direct4 en Directional Cable. Direct4 is een koppel verdelende vierwielaandrijving die het koppel onafhankelijk naar elk wiel kan sturen, afhankelijk van de rijomstandigheden. Het houdt rekening met hoe snel het ronddraait.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFerrari Roma V12 prototype:
Volgende NieuwsDe nieuwe Audi A6 e-tron elektrische conceptauto: