2023 Kia Niro Puls elektrisch:

2023 Kia Niro Puls elektrisch:

De 2023 Kia Niro Plus komt met een gloednieuwe variant van het elektrische model uit de oude serie.

Deze nieuwe versie is interessanter dan je zou denken. Eigenlijk een nieuwe stijl!
Wie vanaf het derde kwartaal de showroom van Kia binnenstapt, wordt begroet door de volledig nieuwe Niro van de tweede generatie. Net als de vorige generatie krijgt de nieuwe Niro hybride-, plug-in hybride- en elektrische aandrijflijnen. Hoewel het recept van de Niro dus bekend is, heeft Kia deze technologie op een heel andere manier verpakt. De nieuwe Niro ziet er veel interessanter en gedurfder uit dan zijn razend populaire voorganger, maar Kia "vergeet de oude Niro niet". In de herfst van zijn bestaan introduceert Kia de Niro Plus:

Het is dus duidelijk dat deze nieuwe Niro Plus iets bijzonders doet. Aan de achterkant is de Niro Plus heel anders dan het bekende model. De achterruit is steiler en de daklijn is hoger. De schouderlijn loopt naar achteren toe op en de derde zijruit is een maatje groter geworden. De chromen sierstrip aan de bovenkant van de ramen van de gewone Niro is vervangen door een zwart kunststof frame dat doorloopt tot aan de D-stijl.

Kia Niro Plus


Dat is cool, maar er is meer. De Niro Plus is niet alleen een centimeter hoger, hij is ook nog eens acht centimeter hoger dan de Niro die u kent. De Kia Niro Plus is een nieuwe versie van de Niro waar Kia zijn zinnen op heeft gezet, onder meer op de cabine- en rides haringmarkt. De passagiers achter de Niro Plus zouden dan ook comfortabeler moeten kunnen zitten. Volgens Kia is de hoeveelheid beschikbare ruimte verder vergroot door gebruik te maken van dunnere stoelen en dunnere deurpanelen. Er zijn nog meer aanpassingen gedaan. De Niro Plus voegt reflectoren aan de portieren toe die zichtbaar zijn als de portieren worden geopend, en Kia voegt handgrepen toe om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.


De cabine versie van de Niro Plus krijgt alleen de elektrische aandrijflijn van de e-Niro en zal alleen in Zuid-Korea op de markt komen. In Kia's thuisland en een handvol andere markten zullen ook reguliere versies van de Niro Plus verkrijgbaar zijn, die naast een elektrische aandrijflijn ook als reguliere hybride en een plug-in hybride leverbaar zal zijn. 

Kia Niro Plus


De Niro Plus is de eerste in Kia's hele lijn van Purpose-built Vehicles (PBV). Met PBV staat Kia voor "speciale voertuigen die voldoen aan specifieke klantbehoeften". Op middellange termijn zal Kia ook een modulair EV-platform lanceren dat specifiek voor PBV's is bedoeld. Kia's eerste echt aangepaste PBV komt in 2025 op de internationale markt. Volgens de fabrikant gaat het om een auto die qua afmetingen vergelijkbaar is met een middenklasser, minstens 600.000 kilometer zou moeten kunnen rijden en ook een model zal zijn uitgerust met hardware en software om autonoom rijden mogelijk te maken. Kia wil uiteindelijk een breed gamma PBV's in verschillende groottes aanbieden. Tegen 2030 wil Kia wereldwijd de grootste PBV-leverancier zijn.

 

Emily A.

Vorig NieuwsEr werden twee versies van de Polestar 2-serie geïntroduceerd:
Volgende NieuwsHet nieuwe Volkswagen ID Buzz pick-up truck model: