2023 Hyundai Kona

2023 Hyundai Kona

2023 Hyundai Kona zal verschijnen met een stijlverandering en hoge paardenkracht toegevoegd aan de serie.

De nieuwe Hyundai Kona is voor het eerst te zien op deze spionagefoto's.

Hyundai werkt aan een brede waaier van modellen die in de eerste plaats als elektrische auto's worden ontwikkeld en die het onder het Ioniq-label op de markt zal brengen. We kennen al de Ioniq 5, een lompe EV met retro-styling die uiteindelijk gezelschap zal krijgen van de veel lagere Ioniq 6 en SUV Ioniq 7.

De in 2017 geïntroduceerde Kona wordt geleverd met (mild hybride) benzinemotoren en is er niet alleen als Hybrid, maar ook als volledig elektrische Kona Electric. De Kona kreeg in 2020 een uitgebreide make-over en zal binnen afzienbare tijd volledig opnieuw worden ontworpen. Hoewel er tijdens de generatiewissel veel zal veranderen op het gebied van design, lijkt Hyundai de diversiteit van zijn motoren aanbod intact te houden. Zoals te zien op deze spionagefoto's van de nieuwe Hyundai Kona, zijn er uitlaatpijpen te zien aan de onderkant van de achterkant.

2023 Hyundaİ kONA


De Hyundai Kona heeft behoorlijk fanatiek aan de camouflagestickers gehangen, al valt er al wel wat te zeggen over het nieuwe model. Bijvoorbeeld; De nieuwe Kona lijkt een maatje groter te zijn dan het huidige 4,21 meter lange model. Hoewel Hyundai een breed scala aan compacte crossovers heeft, is er binnen het gamma genoeg ruimte voor. Qua afmetingen komt het huidige model aardig in de buurt van de 4,18 meter lange Bayon, terwijl de grotere broer Tucson zich uitstrekt tot 4,5 meter.

De nieuwe Kona heeft ook een andere voorkant, die Kona in 2017 bij het merk introduceerde en symbool staat voor Hyundai's crossover- en SUV-modellen. Dat betekent een gelaagd design waarbij de lichten over twee verdiepingen zijn verdeeld. Dienovereenkomstig laten deze spionageplaten al zien dat de koplampen vrij laag in de neus zitten, LED-dagrijverlichting bevindt zich ter hoogte van de naad van de motorkap.

Het is goed mogelijk dat de next-gen Hyundai Kona naast een hybride en volledig elektrische auto ook een plug-in hybride aandrijflijn krijgt, maar officieel is er nog niets bekend. Verwacht wordt dat Hyundai de nieuwe Kona niet voor het einde van het jaar zal introduceren en het nieuwe potentiële succesmodel pas in 2023 zal onthullen. 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Ford Ranger Raptor
Volgende Nieuws2023 BMW 1 serie prijs en kenmerken: