2023 Ford Ranger Raptor

2023 Ford Ranger Raptor

2023 Ford Ranger Raptor is een terreinwagen met ongeveer 300 paardenkrachten.

De nieuwe Ranger Raptor zal in Nederland op de markt komen met een twin-turbocharged 3.0 V6 benzinemotor die 288 pk en 491 Nm levert aan alle vier de wielen. We kennen deze krachtbron al van de Explorer ST, die er eigenlijk niet is, en hij zal ook zijn weg vinden in de Bronco Raptor. Dat Ford er naar uitziet om die 300 pk ook daadwerkelijk beschikbaar te stellen, blijkt uit het feit dat de Ranger Raptor de eerste versie van de nieuwe Ranger is die in Europa op de markt komt. De nieuwe Ford Ranger Raptor arriveert aan het eind van de zomer in Europa, terwijl de reguliere versies van de nieuwe Ranger volgend jaar zullen arriveren. De Ranger Raptor komt ondertussen op diverse markten, waaronder Nederland, met een 213 pk sterke twin-turbo dieselmotor van zijn voorganger.

 

2023 Ford Ranger Raptor
Met de geheel nieuwe aandrijflijn voor de Ranger is de top-of-the-line sportversie van de pick-uptruck behoorlijk capabel. Om te laten zien waartoe de auto in staat is, zegt Ford dat de nieuwe Ranger Raptor slechts een minuut sneller is dan zijn voorganger op het 10 km lange testcircuit in Australië. Ford belooft hot hatch-achtige prestaties op onverharde wegen, dus het is geen verrassing dat Ford de Raptor volledig heeft aangepast om die belofte waar te maken.

De nieuwe Ford Ranger Raptor heeft niet langer alleen aan de achterkant, maar ook aan de voorkant een sper differentieel.
 Hij heeft een sluitend differentieel. Dit zijn elektronische diff locks; De vorige Ranger Raptor had een mechanisch exemplaar aan de achterkant. De pick-up had een automatische transmissie met tien versnellingen en zeven rijmodi. Normaal, Sport, Slippery, Rock Crawling, Sand, Mud/Roads en Baja. In de tweede rijmodus staan alle remmen uit en blijven de turbo's tot drie seconden aan nadat je het gaspedaal hebt losgelaten, zodat de Ranger sneller reageert als je later het gaspedaal weer indrukt.

2023 Ford Ranger Raptor

Wanneer u de Raptor de bestuurder geeft, hoort u een geluid, afhankelijk van de instelling die u hebt gekozen. Dit komt doordat hij een geventileerd uitlaatsysteem heeft. U kunt ook kiezen tussen de standen Baja, Sport, Normal en Quiet om van het geluid te genieten.


Het ontwerp is natuurlijk voorzien van Ford's off-road beest, een stijve ophanging compleet met traploze schokdempers en lange veerwegen. Aan de buitenkant laat de Ranger Raptor geen twijfel bestaan over zijn sportieve design. De pick-up is voorzien van kunststof wielkast ver breders, zwarte accenten, Raptor-decals en een voorkant met de Ford-branding in koeienletters. Speciaal voor de Raptor ontwikkelde viervoudige banden, gewikkeld rond 17-inch wielen. De Code Orange kleur die u op deze afbeeldingen ziet, is de exclusieve promotiekleur van de Ranger Raptor.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Renault Austral prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2023 Hyundai Kona