2023 Ford Bronco 4X4 :

2023 Ford Bronco 4X4 :

2023 Ford Bronco. Komt de Wrangler en Defender beconcurreren.

Het goede nieuws: Ford zal de Bronco in 2023 ook in Europa verkopen. De off-roader in retro-stijl komt naar een select aantal Europese landen.
In juli 2020 heeft Ford de Bronco op een bijzondere manier teruggebracht. Het merk heeft twee voertuigen geplakt met de modelaanduiding die tussen 1965 en 1996 werd gebruikt voor terreinwagens. Met de Bronco Sport introduceerde Ford een lifestyle SUV op basis van de Kuga, en met een SUV met de naam Bronco lanceerde Ford een auto die auto's als de Jeep Wrangler en Land Rover Defender het leven zuur zou maken. Aanvankelijk wilde Ford de Bronco niet in Europa verkopen. Echter, in het begin. Het merk stelt nu dat de Bronco wel degelijk naar Europa zal komen.


Ford zegt de Bronco tegen eind 2023 naar een select aantal Europese landen te brengen.
Ford zal de Bronco in de VS leveren in twee- en vierdeurs versies. De twee deurs versie heeft het afgelegd tegen de Europese consument, maar omdat de vierdeurs versie net als zijn kortere broer een afneembare hardtop en afneembare deuren heeft, is de Bronco eigenlijk een terreinauto met een retro design die zowel op de grond als op het asfalt zou moeten stoppen. Afhankelijk van de versie heeft de vierwielaangedreven Bronco zeven rijmodi, waaronder die welke speciaal zijn ontworpen voor gebruik in het terrein, zoals Mud/Ruts, Sand en Baja.

 


Ford Bronco met afneembare dakpanelen en afneembare deuren.
De Ford Bronco is gebouwd rond een ladder chassis en beschikt over een elektronische tussenbak die u de keuze biedt tussen twee wielaan drijving of vierwielaandrijving en een keuze tussen hoge of lage versnellingen. Een elektromechanische tussenbak is ook verkrijgbaar. Met Track Control kan de Bronco off-road rijden met snelheden tot 31 km/h, terwijl de auto zelf naar behoefte gas geeft en remt. Vandaar cruise control voor off-road rijden. Net als bij diverse elektrische voertuigen kunt u met Trail One-Pedal Drive de Bronco met alleen het gaspedaal versnellen en afremmen. De Bronco staat standaard op 17- duims wielen omringd door terreinbanden en wordt geleverd met optionele skid plates voor zaken als de motor, de transmissie, de tussenbak en de brandstoftank.

Binnenin is de Bronco zeker niet spartaans. De auto is standaard uitgerust met een 12-inch SYNC4-multimedia systeem, talrijke opnamemogelijkheden voor mobiele telefoons of camera's, USB-aansluitingen en zelfs een uitgebreid B&O-audiosysteem met tien luidsprekers. Zaken als een 360-graden camera zijn ook standaard.


 Prijzen zijn nog niet bekend en het is ook niet helemaal duidelijk met welke aandrijflijn de Ford Bronco in de verkoop zal gaan. In de Verenigde Staten zal het voertuig beschikken over een 304 pk sterke 2.3 Ecoboost viercilinder, een 335 pk sterke 2.7 Ecoboost V6 twin-turbo en een 3.0 V6 met een 406 pk twin-turbo. De tweede machine is gereserveerd voor de Raptor-variant. Ford zegt duidelijk dat het de Bronco in een beperkte serie naar Europa zal brengen, dus reken erop dat je snel zult moeten handelen om er in 2023 een te bemachtigen. De Bronco is de tweede "nauwgezette Amerikaanse SUV" van Ford die Europa bereikt, na de Explorer. Ford verkocht vorig jaar 35.023 Bronco's in de VS. Dat zijn er net 5.000 minder dan de Ecosport (40.659 stuks), maar meer dan de elektrische Mustang Mach-E (27.140 stuks).

2023 Ford Bronco komt naar Nederland, samen met verschillende Europese landen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsSuzuki Brezza ; Op eigen benen:
Volgende NieuwsDe productie van de BMW i3 eindigt na negen jaar: