2023 Ferrari Purosangue SUV:

2023 Ferrari Purosangue SUV:

De 2023 Ferrari Purosangue SUV heeft zijn eerste blik met een teaser vrijgegeven.

Ferrari heeft bevestigd dat het dit jaar zijn eerste SUV zal onthullen en deelde het voorlopige ontwerp van de nieuwe auto op Instagram nog voor het zover was.

De codenaam Purosangue, de definitieve naam van de SUV moet nog worden aangekondigd, maar het zal waarschijnlijk worden gepositioneerd als een hoogvliegend, high-performance Ferrari-model.

De teaserafbeelding, die ook is geüpload naar Instagram, toont de voor- en achterkant van de auto in de fabriek in Maranello, en je kunt belangrijke ontwerpdetails en de invloed van andere Ferrari-modellen zien.
De motorkap ziet eruit als een clamshell, en de slotted grille is onder de voorbumper geplaatst. De voorspatborden zijn voorzien van een Ferrari schild, en het onderste deel van de deur en dorpel zijn zwaar gebeeldhouwd, gebogen naar het midden van de auto.

2023 Ferrari Purosangue SUV

Zoals we op de spionagefoto's kunnen zien, heeft de achterkant van de auto een viervoudige uitlaat en een vrij bescheiden diffuser. Er zijn luchtopeningen achter de achterwielen, en de achterlichten zijn vergelijkbaar met die van de onlangs geïntroduceerde 296GTB.

Met Purosangue leveringen die beginnen in 2023, kunnen we verwachten dat Ferrari's eerste SUV later dit jaar op de markt komt.

2023 Ferrari Purosangue SUV

De marketeers van het bedrijf omschrijven de Purosangue als een "Ferrari bedrijfsvoertuig." De DBX en Urus zitten hoog en rechtop met relatief korte overhangen, terwijl de Purosangue een lange motorkap heeft, een steil aflopende voorruit en een vrij lange wielbasis.

Omdat hij zo laag is, verwachten we dat Ferrari de Purosangue zal aanvullen met in hoogte verstelbare luchtvering. Dit prototype is ook voorzien van quad uitlaatsystemen en een set van massieve cross-drilled remschijven en massieve remklauwen. 

 

Emily A.

Vorig NieuwsZal de Citroen C5 in 2023 elektrisch zijn?
Volgende NieuwsPorsche en Apple partnerschap: