2023 Elektrische Kia SUV EV9:

2023 Elektrische Kia SUV EV9:

De elektrische Kia SUV EV9 is goedgekeurd voor Europa vanaf volgend jaar 2023, en het model heeft een behoorlijk gedurfde styling.

Kia heeft bevestigd dat het vanaf 2023 de EV9 elektrische SUV zal presenteren als zijn grootste nieuwe model in Europa.

Dit model, dat eind vorig jaar op de Los Angeles Auto Show debuteerde met de Concept EV9, is bedoeld om tegemoet te komen aan de vraag naar grote SUV's op de Amerikaanse markt. Het zal ook op dit continent verkrijgbaar zijn om aan de groeiende vraag naar grote SUV's in Europa te voldoen.

2023 Kia Electric SUV EV9

De Concept EV9 maakt gebruik van hetzelfde EV-specifieke platform van Hyundai Motor Group als de huidige crossover Kia EV6 en is de grootste SUV die beschikbaar is met een lengte van 4930 mm en een wielbasis van 3100 mm. Deze afmetingen zouden behouden moeten blijven voor de productieversie.

De EV9 krijgt waarschijnlijk een aandrijflijn met twee motoren en vierwielaandrijving, maar een instapvariant met één motor op de achteras is ook mogelijk.

2023 Kia Electric SUV EV9

Het E-GMP platform heeft een 800V elektrische architectuur die snelladen mogelijk maakt met snelheden tot 350kW.

De styling van de Concept EV9 wordt door Kia's Europese design chef Gregory Guillaume omschreven als een "close-up preview" van de productieversie.

 

2023 Kia Electric SUV EV9

Hoewel de naar achteren scharnierende achterdeuren van de Concept EV9 en het ontbreken van B-stijlen waarschijnlijk niet zullen worden overgenomen door de productie auto, worden wel verschillende interieur kenmerken verwacht, waaronder een instrumentencluster met open rugleuning en zetels met stijlvolle, schuine hoofdsteunen.

2023 Kia Electric SUV EV9

De productieversie van de EV9 zal de eerste Kia zijn die wordt uitgerust met Automode, de autonome rijtechnologie van het bedrijf.

Hij zal ook worden ontworpen om zowel over-the-air software-updates als feature-on-demand (FOD) te gebruiken, zodat autobezitters extra functies en functionaliteit kunnen kopen via de connectiviteit in de auto.

Net als veel andere autofabrikanten wil Kia FOD in de toekomst een belangrijk onderdeel van zijn bedrijfsmodel laten worden, waarbij het mogelijk wordt auto's in minder varianten te verkopen en vervolgens specifieke functies te kopen die eigenaars wensen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsSsang Yong kon niet gered worden:
Volgende NieuwsIn 2024, komt het Ford Puma EV SUV model: