2023 DS 3 - prijs en kenmerken:

2023 DS 3 - prijs en kenmerken:

DS heeft de vernieuwde DS 3 compacte SUV geïntroduceerd.

De vernieuwde DS 3 is verkrijgbaar in benzine-, diesel- en EV-modellen. Het nieuwe model wordt aangeboden met een 1,2-liter PureTech 100 benzine met een handgeschakelde zesversnellingsbak, een 1,2-liter PureTech 130 benzine en een 1,5-liter BlueHDi diesel met een acht traps automaat. De DS 3 E-Tense is uitgerust met een nieuwe 400 volt elektromotor en een 54 kWh batterij, allemaal van Franse makelij.

De herziene DS 3 E-Tense levert nu 154 pk (115 kW / 156 pk) en 260 Nm koppel, een toename van 20 pk (15 kW / 20 pk) ten opzichte van het vorige model. De iets grotere accu (54 kWh in plaats van 50 kWh) en kleine verbeteringen op het gebied van efficiency en aerodynamica zorgen voor een toename van de actieradius met 402 km. De batterij kan in 25 minuten van 0 tot 80 procent worden opgeladen met een 100 kW lader, en een volledige lading is mogelijk in vijf uur met een 11 kW wallbox.


 
Het profiel ziet er hetzelfde uit, behalve de nieuwe wielontwerpen met een diameter van 17 of 18 inch. Het kleurenpalet is ook herzien en uitgebreid met twee nieuwe kleuren: Diva Red en Lacquer Grey, naast Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black en Polar White. Al deze kleuren kunnen worden gecombineerd met een Perla Black of Karat Gray dak als u een tweekleurige look wilt.


Binnenin richten de wijzigingen zich op het nieuwe DS IRIS- infotainment systeem met twaalf vierkante widgets op het 10,3-inch touchscreen, draadloze smartphone-spiegeling en geavanceerde spraakherkenning die minstens 40 talen ondersteunt. Het nieuwe display is gekoppeld aan een configureerbaar 7-inch digitaal instrumentenpaneel en head-up display. De eigenaar krijgt bedieningsfuncties op afstand via de MyDS-app. Het optionele 515-watt Focal Electra geluidssysteem met twaalf luidsprekers, inclusief een subwoofer en TNF-tweeter, zorgt voor een premium audio-ervaring.

 
 Het bedrijf begint vanaf 27 september met het aannemen van bestellingen in Frankrijk. De prijzen beginnen bij 30.100 euro voor de benzinemotor, 34.700 euro voor de diesel en 41.700 euro voor de E-Tense. De SUV wordt geproduceerd in de Poissy- fabriek in Parijs, Frankrijk.

 

Emily A.

Vorig NieuwsRenault lanceert mogelijk een verlengde Austral ter vervanging van de Espace:
Volgende NieuwsFord Bronco Raptor exterieur: