2022 Volvo XC40 Recharge prijs en kenmerken:

2022 Volvo XC40 Recharge prijs en kenmerken:

2022 Volvo XC40 plug-in hybrid heeft u super lage gebruikskosten en de goede kanten van de standaard XC40, slim uiterlijk, comfortabel rijplezier.

Ook de XC40 Plug-In Hybrid combineert de typische Volvo-deugden comfort en ruimte met de verhoogde rijpositie en de wendbaarheid in de stad van een kleine SUV.

Het interieur van de XC40 blijft de minimalistische uitstraling bieden die u van moderne Volvo's verwacht, maar in dit geval is er een meer eigentijdse toon. Voorbeelden hiervan zijn portier bekleding, armsteunen en handgrepen die uit één stuk kunststof zijn vervaardigd en met kleur gecodeerde vilten bekleding zijn uitgevoerd. Dit ontwerp voegt niet alleen vitaliteit toe aan de kast, maar maakt ook ruimte voor deurbakken met een grotere inhoud.

2022 Volvo XC40 Recharge

De middenarm steun, een thema van de XC40, heeft een uitneembaar gedeelte dat kan worden gebruikt als kleine prullenbak, terwijl de grote, goed gevormde kofferbak een pop-up vak biedt om uw boodschappentassen in op te bergen. Er is ook voldoende ruimte voor zowel de voor- als de achterpassagiers en als bestuurder zult u gemakkelijk de ideale rijpositie kunnen vinden, of u nu klein of groot bent.

2022 Volvo XC40 Recharge

 De XC40 ziet er cool uit en is zeker makkelijk te besturen, maar plezier staat zeker niet op het menu.
Toch heeft hij enkele minpuntjes. Snuffel wat rond en u zult merken dat sommige sierdelen van mindere kwaliteit zijn dan die van een Audi Q3. En hoewel het infotainment systeem in staande stijl slim lijkt als touchscreen, is het tijdens het rijden niet zo gemakkelijk te bedienen als de draaiknop in de BMW X1.

 Toch betekent dat niet dat de Volvo XC40 als een schip de bochten in leunt, hij stuurt zo goed als je een SUV nodig hebt. En hij doet de basis. Hij is comfortabel op de hobbels, moeiteloos in de stad en comfortabel op de snelweg.

2022 Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 serie en opladen
Hij heeft twee opties genaamd T4 en T5. Beide beschikken over driecilinder 1,5-liter turbobenzine motoren die zijn gekoppeld aan elektromotoren; in de T4 levert deze combinatie 211 pk, in de T5 262 pk. Beide motoren produceren een CO2-uitstoot van slechts 47 g/km en een verbruik van 134,5 mpg. Beide motoren kunnen maximaal 28 mijl afleggen op uitsluitend elektrische aandrijving, waardoor ze zeer geschikt zijn voor korte tot middellange ritten. U moet er echter rekening mee houden dat u niet eens in de buurt van de officiële zuinigheidscijfers kunt komen, tenzij u de stekker bijna elke keer in het stopcontact steekt wanneer u stopt en uitstapt.

 Een 80% lading zal waarschijnlijk ongeveer 2,9 uur duren, terwijl een 100% lading waarschijnlijk 3,6 uur zal duren. Een wallbox van 7 kW verkort deze tijden echter tot respectievelijk 1,2 en 1,5 uur.

2022 Volvo XC40 Recharge


Er zijn enkele upgrades die het overwegen waard zijn. De Volvo XC40 is standaard een van de veiligste nieuwe auto's op de weg, maar wordt geleverd met een extra uitrusting zoals dode hoek bewaking. U kunt ook een geavanceerde cruise control krijgen die u op een veilige afstand van de voorligger houdt, u stuurt om u in uw rijstrook te houden, en zelfs stopt en doorrijdt in het verkeer op de snelweg.

Natuurlijk drijft dit alles de prijs op, maar de XC40 is nog steeds behoorlijk concurrerend voor een luxe kleine SUV, maar neem eens een kijkje bij de Volvo XC40 om te zien hoeveel u kunt besparen op een exemplaar.

Emily A.

vanaf € 44.495

Vorig NieuwsOver de Audi Q4 en Q4 Sportback black series:
Volgende Nieuws2023 Mını Countryman Plug-ın Hybrid