2022 Volkswagen Amarok werd geïntroduceerd.

2022 Volkswagen Amarok werd geïntroduceerd.

Volkswagen en Ford gingen voor het eerst een samenwerkingsverband aan voor de productie van pickups.

De recente populariteit van het pick-up segment in Europa heeft de aandacht getrokken van vele fabrikanten. Ford, 's werelds grootste pick-up fabrikant, heeft zijn claim in dit segment gemaakt met zijn nieuwe Ranger. Volkswagen, een van de best verkopende fabrikanten in Europa, wil marktaandeel winnen met de ruggengraat van Ford's pick-up model.

2022 Volkswagen Amarok
De tweede generatie Amarok wordt het eindproduct van de samenwerking tussen Ford en Volkswagen. Hoewel de fabrikant uit Wolfsburg beweert scherp Volkswagen DNA aan dit model toe te voegen, zien we in de eerste gepubliceerde teasers vergelijkbare carrosserie panelen. Er kan worden gezegd dat de deurpanelen en achteruitkijkspiegels vooral uit kostenoverwegingen worden gedeeld.

2022 Volkswagen Amarok

Opgemerkt moet worden dat we hier te maken hebben met een off-road pick-up truck zoals de Ranger. Volkswagen heeft in vrijgegeven teasers al gewezen op deze Amarok-mogelijkheden. Aan de voorzijde trekt de LED-lichtstrook, waar Volkswagen de laatste jaren een traditie van heeft gemaakt, de aandacht. Ook de verlichtingselementen op de dakrails van het voertuig zullen een van de rationele oplossingen zijn die door de ingenieurs van Volkswagen zijn ontwikkeld.
Daarnaast is te zien dat er foto's van de cabine van het model in de gepubliceerde promoties staan. Er zal een groot multimedia scherm in het woongedeelte zijn. Het infotainment systeem, dat zich net als bij de Ranger in een verticale positie zal bevinden, zal Volkswagen's eigen software zijn.

Samen met de benzine- en dieselmotoren van Volkswagen zal de Amarok naar verluidt een pick-up met zeer goede prestaties zijn. Er gaan geruchten dat de nieuwe V6-dieselmotor van Ford in de Amarok zou kunnen worden gebruikt. 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Ford Focus ST vanaf € 56.595.
Volgende NieuwsHITWAY Goedkope Elektrische Fiets