2022 Toyota bZ4X elektrisch:

2022 Toyota bZ4X elektrisch:

Het gamma van de 2022 Toyota bZ4X wordt uitgebreid en de Europese leveringen beginnen later deze zomer.

Toyota's elektrische SUV is ontworpen om een bereik van 514 km te bieden voor zijn Europese lancering.

Aangedreven door een 71,4 kWh batterij, biedt de bZ4X een officieel WLTP bereik van 514 km voor 2WD modellen en 470 km voor 4WD voertuigen. Tot nu toe werd verwacht dat het model een actieradius van ongeveer 450 km zou bieden.


De instapmodellen van de Pure hebben alleen voorwielaandrijving en zijn standaard uitgerust met lichtmetalen 18-inchwielen, een infotainmentsysteem met 8,0-inch touchscreen en een 7,0-inch digitaal display voor de bestuurder. Andere belangrijke voorzieningen zijn een achteruitrijcamera, keyless entry en remote start climate control.

Bestuurders kunnen kiezen tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving in de Next Step Motion specificatie, die een achterspoiler en een privacyscherm achter krijgt. In het interieur van het model bevinden zich verwarmde voorstoelen, sfeerverlichting en een paneel voor het opladen van mobiele telefoons.

De Vision-uitvoering staat aan de top van het reguliere bZ4X-gamma, met lichtmetalen 20-inchwielen, met leder beklede verwarmde en geventileerde voorstoelen en een elektrische achterklep met stride sensor. De veiligheid wordt verhoogd door parkeersensoren achter met automatische remmen, en parkeerhulp op afstand is ook standaard.

Limited Premiere Edition-modellen zijn alleen verkrijgbaar bij Toyota's online verkooppunten en staan tijdelijk aan de top van het modelgamma. Dit uitrustingsniveau omvat alle Vision-uitrustingen, maar krijgt ook een premium JBL-geluidssysteem met negen luidsprekers en een panoramisch zonnedak. Vierwielaandrijving is standaard.

Toyota bZ4X 2022

De bZ4X is het eerste model dat gebruik maakt van de nieuwe e-TNGA-architectuur voor elektrische voertuigen. Toyota's SUV-model maakte zijn Europese debuut op 2 december en de bestellingen werden geopend op 15 december.


De cabine is vooral bedoeld om de bestuurder een "gevoel van directe verbinding met de weg en belangrijke informatie" te geven. Het instrumentenpaneel is verlaagd voor een beter zicht naar voren en om afleiding tot een minimum te beperken. Het grote centrale display, de grote middenconsole en het gestructureerde instrumentencluster zijn uit het concept.

Toyota bZ4X 2022

De aangeboden aandrijflijn put uit Toyota's meer dan 20 jaar ervaring in elektrische aandrijflijnen en heeft naar verluidt "toonaangevende efficiëntie en een zeer concurrerende actieradius".

Er worden twee varianten aangeboden: De voorwielaangedreven, eenmotorige instapper met 201 pk en 264 Nm accelereert in 8,4 seconden van 0 naar 100 km/u.

De actieradius van de SUV wordt aangevuld met een ingebouwd oplaadsysteem op zonne-energie om het operationele nadeel bij kouder weer te minimaliseren.

Toyota heeft tot nu toe meer dan 17 miljoen elektrische voertuigen verkocht, wat naar eigen zeggen overeenkomt met 140 miljoen ton CO2-besparing. Alleen al tussen 2010 en 2019 heeft Toyota de CO2-uitstoot van zijn wagenpark met 22% verminderd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Yamaha Neo elektrische brommer:
Volgende NieuwsManhart MH1 350 BMW 1 Klasse: