2022 Skoda Fabia Monte Carlo prijs en kenmerken:

2022 Skoda Fabia Monte Carlo prijs en kenmerken:

2022 Skoda Fabia Monte Carlo presenteert zijn nieuwe lid.

Skoda heeft teleurgesteld aangekondigd dat de Fabia RS niet zal terugkeren. Het Monte Carlo-uitrustingspakket dat vandaag wordt aangeboden, heeft de Fabia-fans echter in verrukking gebracht. Het vlaggenschip van de nieuwe generatie van de Fabia-familie, de Monte Carlo, werd geïntroduceerd met tal van visuele updates.
Als we de foto op het eerste gezicht bekijken, zien we dat Skoda een groot deel van het voertuig bedekt met zwarte details. Deze zwarte accenten zijn te zien op de grille, het dak en de achteruitkijkspiegels en verschijnen boven de achterste logo's. De fabrikant heeft het woord "SKODA" uitgebreid, waardoor de Monte Carlo een speciaal model is met een tweekleurig carrosserie-ontwerp.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo
De wielen, verkrijgbaar in 16- en 18-inch maten, zijn bedekt met een soort plastic wrap om de aerodynamica te verbeteren. Gebruikers kunnen deze hoezen verwijderen, maar Skoda stelt dat de lucht weerstandscoëfficiënt van dit ontwerp daalt tot 0,28.

We dwalen niet te ver af van de Fabia-familie. De Skoda ontwerpers hebben ook een verschil gemaakt door sportstoelen en rode details toe te voegen aan het interieur van het nieuwe model. LED-ambiance verlichting is standaard op dit uitrustingsniveau, terwijl een digitaal instrumentenpaneel van 10,25 inch in de optielijst zal worden opgenomen.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo

De Monte Carlo, geïntroduceerd als Fabia's krachtigste model, wordt verkocht met standaardmotoren. Met andere woorden, het model wordt standaard geleverd met een 1,0-liter atmosferische eenheid die 80 pk en 93 Nm aan koppel kan produceren. Door dit vermogen met de handgeschakelde 5-versnellingsbak naar de voorwielen te sturen, kan de Monte Carlo in 15,5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo

In de tweede stap zal de supercharged 1.0-liter eenheid 95 pk en 175 Nm koppel produceren. Dit extra vermogen zorgt ervoor dat de acceleratie van 0 tot 100 km/u in ongeveer 10,6 seconden verloopt. De derde optie, de 1.0 TSI EVO, voert de prestaties op tot 110 pk en 200 Nm koppel. Deze variant, die wordt aangeboden met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps DCT-transmissie, brengt ook de acceleratietijd terug tot 10 seconden.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo

Het topmodel van de Fabia Monte Carlo-familie, de 1,5-liter motor, beschikt over 150 pk en 250 Nm koppel. Deze versie, die alleen met de DSG-versnellingsbak wordt aangeboden, kan in 8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Skoda zal de Fabia Monte Carlo in de komende maanden in de verkoop brengen. Skoda heeft nog geen prijs bekendgemaakt voor de Fabia Monte Carlo.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Renault op waterstof
Volgende NieuwsOver de Renault EV-serie: