2022 Renault Austral prijs en kenmerken:

2022 Renault Austral prijs en kenmerken:

Tenslotte wordt de Renault Austral 2022 voorgesteld: Het nieuwe Austral SUV-model vervangt de Kadjar.

De nieuwe auto zal verkrijgbaar zijn in twee varianten: de standaard Renault Austral en de sportieve Renault Austral Esprit Alpine.

De Austral zal naar verwachting voor het einde van 2022 in de showrooms staan en het in een concurrerende markt opnemen tegen rivalen als de Peugeot 3008, Nissan Qashqai en Hyundai Tucson.

Aan de voorkant is de Austral voorzien van de kenmerkende C- vormige koplampen van Renault. Deze zijn verkrijgbaar met L matrix technologie.

2022 Renault Austral

Aan de achterzijde strekken de LED-achterlichten van de Austral zich uit over bijna de volledige breedte van de achterklep. Bij het ontgrendelen van de auto tonen ze een geanimeerd scherm, vergelijkbaar met dat van de Audi A7.

Kopers kunnen hun nieuwe auto aanpassen met zeven verschillende lakkleuren en velgmaten variërend van 17 tot 20 inch.

 

2022 Renault Austral

Het interieur wordt gedomineerd door een groot infotainment systeem met twee schermen, bestaande uit een digitaal instrumentencluster van 12 inch en een verticaal touchscreen van 12 inch. Deze worden aangestuurd door Google-software en bedekt met extra sterk Gorilla Glass om krassen te voorkomen.

De Austral heeft een iets langere wielbasis dan de Kadjar.

 Motor; De Austral is gebaseerd op hetzelfde CMF-C/D frame als de huidige Nissan Qashqai.

2022 Renault Austral

Mild hybride modellen maken gebruik van een 1,3-liter viercilinder turbobenzinemotor. Deze is leverbaar met een vermogen van 138 pk en 158 pk en is standaard voorzien van een zeven traps automatische transmissie.

2022 Renault Austral

Voor nog meer efficiëntie is de Austral ook leverbaar met twee nieuwe zelf opladende E-Hybrid aandrijflijnen die respectievelijk 158 en 197 pk leveren. Deze maakt gebruik van een 1,2-liter driecilinder benzinemotor en een 1,6 kW batterij. Beide versies worden standaard geleverd met een automatische transmissie.

Renault Austral heeft nog geen prijs bekendgemaakt.

 

Emily A

Vorig NieuwsLexus NX EuroNcap veiligheidstest:
Volgende NieuwsFord Mustang California Edition: