2022 Opel Grandland prijs en kenmerken:

2022 Opel Grandland prijs en kenmerken:

De Opel Grandland is een veilige en redelijk praktische auto.

De Opel Grandland is een familie SUV met een flinke kofferbak, een goede hoeveelheid standaard veiligheidsvoorzieningen en een algemeen gebruiksgemak dat u afleidt van de alternatieven.

Die alternatieven zijn onder meer de mechanisch vergelijkbare Peugeot 3008, de comfortabele Nissan Qashqai en de praktische Volkswagen Tiguan, allemaal zeer succesvolle familie-SUV's.

Neem plaats in de Opel en het instrumentenpaneel oogt traditioneel met weinig verrassingen en de lay-out is intuïtief, waardoor het interieur onvermijdelijk minder anders aanvoelt dan dat van de Peugeot 3008. De kunststoffen in de Opel voelen meestal lekker zacht aan, maar de bouwkwaliteit is wisselend, je kunt de middenconsole gemakkelijk heen en weer schommelen en het kleine klepje in het midden voelt flinterdun aan.

2022 Opel Grandland

Binnenin heeft de Grandland veel ruimte voorin, en genoeg ruimte voor een passagier van 1 meter 80 om achter een bestuurder van vergelijkbare lengte te zitten. De Opel is echter niet zo goed in het vervoeren van drie passagiers op de achterbank als de iets grotere Volkswagen Tiguan.

Ook op het gebied van bagageruimte blijft de Opel l Grandland achter op de Tiguan. Dat wil niet zeggen dat de kofferbak van de Opel niet groot genoeg is, hij slikt met gemak kinderwagens en grote koffers, maar hij heeft zo'n 100 liter meer dan de Volswagen, wat de bagage van een extra persoon zou kunnen zijn.

 

2022 Opel Grandland
Tot de nok toe gevuld, voelt de Opel Grandland zich het best met een van de twee dieselmotoren. De sterke trekkracht bij lage toeren en het stille karakter van de kleinere 1,5-liter diesel maken de hogere en duurdere 2,0-liter een overbodige uitgave, tenzij je te hard trekt. Als u het grootste deel van uw tijd in de stad gaat rondlopen, is de krachtige en goedkopere 1,2-liter benzine het overwegen waard.  Een Pulng-in hybride optie is ook beschikbaar.

De Grandland is zeer gemakkelijk te besturen in de stad, er is een goed zicht rondom zodat u met vertrouwen door de straten van de stad kunt navigeren, en de standaard parkeersensoren achter helpen u bij het achteruitrijden op moeilijke plaatsen. Op de snelweg worden wind- en weggeluiden op een redelijk niveau gehouden en de Grandland is behoorlijk comfortabel op slecht wegdek, maar over het algemeen is een Volkswagen Tiguan comfortabeler op oneffenheden en in bochten met minder body roll.

2022 Opel Grandland

De Grandland wordt niet aangeboden met vierwielaandrijving, maar u kunt wel kiezen voor het All Road-pakket, dat speciale banden voor modder en sneeuw toevoegt, en selecteerbare rijmodi om de rijomstandigheden aan te passen. Uitgerust met het All Road pakket, zal de Grandland u gemoedsrust geven op gladde wegen.

2022 Opel Grandland

Het is de perfecte vijfsterren veiligheidsscore van Euro NCAP die u het hele jaar door gemoedsrust zal geven. Waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook is standaard, en ook Opel's OnStar service, die bij een ongeval contact voor u opneemt met hulpdiensten, is standaard.

De Grandland is misschien niet de beste in zijn soort, maar hij is bovengemiddeld goed op veel belangrijke gebieden, zoals zijn ruimte en uitrusting, en hij is zeker het overwegen waard als u een SUV voor het hele gezin wilt.

vanaf € 36.749

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Volkswagen ID4 prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsNew Smart #1 Electricity