2022 Opel Astra Sports Tourer prijs en uitrusting:

2022 Opel Astra Sports Tourer prijs en uitrusting:

Bent u klaar om kennis te maken met het vernieuwde design en de vernieuwde stijl van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer?

De nieuwe Astra Sport Tourer meet 4,64 x 1,86 x 1,48 meter. Hoewel hij zes centimeter korter is dan zijn voorganger, biedt hij meer ruimte. Het helpt dat de stationwagon een wielbasis heeft die met zeven centimeter is toegenomen tot 2,73 meter. De kortere buitenlengte is uitsluitend te danken aan de kortere overhang voor, die voor evenwichtigere proporties zorgt. Achterin is er dankzij de langere wielbasis zelfs voldoende ruimte voor langere mensen op de buitenste zitplaatsen.

2022 Opel Astra Sports Tourer
En ook de kofferruimte is indrukwekkend. De pure verbrandingsmotoren leveren 608 liter brandstof met de achterbank omhoog. Wanneer de stoelen neergeklapt zijn, neemt het laadvolume toe tot 1.634 liter. Zo ontstaat een volledig vlakke laadruimte. Dat geldt ook voor twee plug-in hybride varianten. Door de lithium-ion accu's die zich in de onderbak bevinden, wordt de inhoud daarvan echter gereduceerd tot 548 tot 1.574 liter.

2022 Opel Astra Sports Tourer

 Zoals het design in het begin al aangaf, is er tot aan de B-stijl geen visueel verschil tussen de vijfdeurs en de ST. Het nieuwe gezicht van het merk met Vizor ziet er ook erg goed uit op de wagon. Van opzij bekeken hebben de ontwerpers geprobeerd om een zeer sportieve lijn te creëren. Dat is ze heel goed gelukt, dankzij de aflopende D-stijl, het licht aflopende, kleur contrasterende dak en de langgerekte dakrand.

 

2022 Opel Astra Sports Tourer
Het interieur van de Opel Astra Sports Tourer, de cockpit, is losgekoppeld van de vijf deuren. Daarom kunnen station wagonbestuurders genieten van het standaard Pure Panel, dat twee 10-inch schermen achter een glazen unit verbindt. Het digitale instrumentencluster biedt verschillende weergave stijlen, het touchscreen bedient de multimedia systemen in het netwerk in verschillende mate, afhankelijk van de uitrusting.

Draadloze smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto is altijd bij de hand. Er zijn directe keuzeknoppen voor veelgebruikte instellingen zoals airconditioning of radio. De echte actie vindt volledig plaats via het touchscreen of het multifunctionele stuurwiel.

2022 Opel Astra Sports Tourer
Voor bestuurders is er geen verschil tussen de vijfdeurs en de stationwagon. Het vermogensbereik van de Astra SportsTourer varieert van 110 pk tot 130 pk voor de verbrandingsmotoren. Plug-in hybrides zijn aanvankelijk alleen in een slankere versie leverbaar. Daarna komt de beste parttime elektromotor met een systeemvermogen van 165 kW.
PHEV-modellen moeten ongeveer 60 km kunnen afleggen op alle elektriciteit als de batterij voor het starten volledig extern is opgeladen. Dit dekt de meeste wegen in de voorsteden. Benzine- en dieselmotoren zijn standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor krachtigere modellen biedt Opel een acht traps automaat aan. Plug-in hybrides hebben deze ook. 
 

vanaf € 30.799

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Kia E-Soul prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 BMW i4 Grand Coupe Electric prijs en kenmerken: