2022 Nissan Qashqai e-Power prijs en kenmerken:

2022 Nissan Qashqai e-Power prijs en kenmerken:

2022 Nissan Qashqai e-Power voegt een hybride versie optie toe aan het in Europa populaire SUV-segment.

De Nissan Qashqai krijgt later dit jaar een nieuwe e-Power hybride optie, waarmee het het eerste model in Europa wordt dat wordt aangedreven door de bijgewerkte e-Power technologie van het bedrijf.

De aandrijflijn is een opgewaardeerde versie van de aandrijflijn die voor het eerst te zien was op de 2017 Nissan Note. Zijn 1,5-liter driecilinder turbobenzinemotor is gekoppeld aan een 152 pk en 30 pk sterke elektromotor. De motor kan de uitstoot en het verbruik optimaliseren in scenario's met weinig vermogen of de batterij laten draaien als er meer vermogen wordt gebruikt.

Volgens Nissan biedt de aandrijflijn "superieure brandstofefficiëntie en lagere CO2-emissies" in vergelijking met een gewone verbrandingsmotor.

2022 Nissan Qashqai e-Power

Nissan heeft op de Qashqai e-Power een aandrijving met één pedaal geïnstalleerd die met 0,2 g kracht remt. De auto komt niet tot stilstand, maar kan energie terugwinnen bij het afremmen en vertragen. Dankzij de volledig elektrische aandrijving naar de wielen is de acceleratie ogenblikkelijk en is er geen versnellingsbak die de vermogensafgifte onderbreekt.

De Qashqai behoudt de 1,3-liter mild hybrid benzinemotor als optie, evenals het nieuwe e-Power systeem met twee beschikbare vermogens, 136 pk en 153 pk.

Nissan heeft nog geen prijsinformatie bekend gemaakt voor de Qashqai e-Power, maar heeft wel bevestigd dat de aandrijflijn "aan het eind van de zomer" zal worden aangekondigd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFord Mustang California Edition:
Volgende Nieuws2022 Toyota bZ4X elektrische SUV prijs en kenmerken: