2022 Nieuwe Toyota GR Corolla:

2022 Nieuwe Toyota GR Corolla:

Het langverwachte nieuwe model zal de concurrentie aangaan met de rivaliserende Volkswagen Golf R.

De Toyota GR Yaris voegt zich bij de snel groeiende Toyota line-up ontwikkeld door Gazoo Racing's performance afdeling, samen met de Toyota GR Supra en Toyota GR 86.

Hij maakt gebruik van een turbo geblazen 1,6-liter motor met drie zuigers die we kennen van de beroemde GR Yaris, maar het vermogen is lichtjes opgedreven tot 300 pk en het koppel is verhoogd tot 370 Nm.

Net als bij de GR Yaris wordt het vermogen via een handgeschakelde zesversnellingsbak naar beide assen gestuurd en voor soepeler terugschakelen via de Intelligent Manual Transmission (IMT) gedraaid.

De premium Circuit Edition is uitgerust met een paar Torsen-differentiëlen voor een betere grip en een beter bochten gedrag.

2022 Toyota GR Corolla

Op maat gemaakte 18-inch sportwielen zijn omwikkeld met kleverige Michelin Pilot Sport 4-banden en worden ondersteund door geventileerde, geribbelde remschijven die op hun plaats worden gehouden door aluminium remklauwen met vier zuigers.

Toyota heeft de prestatiecijfers nog niet bevestigd, maar verwacht een 0-100 km-tijd van 5 seconden.

Hoewel het silhouet van de GR Corolla nauwer verwant is aan de auto waarop hij gebaseerd is dan dat van de GR Yaris en de gewone Yaris, beweert Toyota dat de "extreem robuuste carrosserie speciaal voor de nieuwe auto werd gebouwd".

Hij zou ook lichter zijn dan de standaard Corolla, zonder in te boeten aan stevigheid of veiligheid.

2022 Toyota GR Corolla

Overal zijn lichtgewicht materialen gebruikt, waardoor de standaard GR Corolla een totaalgewicht heeft van 1474 kg, en de Circuit Edition gaat nog een stap verder met een dakpaneel van gesmeed koolstofvezel, een aluminium motorkap en voorportieren.

De op rally geïnspireerde visuele wijziging omvat zwarte sierstrips, verdeelde motorkap en luchtinlaten aan de zijkant, extreem brede wielkasten en een kenmerkende vleugel die het meest prominent boven de achterruit uitsteekt.

Dit sluit aan bij de op de autosport geïnspireerde upgrades in het interieur, waaronder een met leder bekleed GR-stuur, GR-zetels en aluminium pedalen; en op de Circuit Edition suède zetels en een door Toyota-president Akio Toyoda gesigneerde versnellingspook knop.

 Emily A.

 

Vorig NieuwsNieuwe Alpina BMW B4 Gran Coupe:
Volgende NieuwsCupra Born, e-Boost: