2022 nieuwe Honda Civic Hatchback:

2022 nieuwe Honda Civic Hatchback:

Nieuwe Honda Civic; De hybride hatch is onthuld en de details zijn bekend gemaakt.

Net als de Jazz subcompact en de HR-V compacte SUV, zal het nieuwe model worden aangeboden met een volledig hybride aandrijflijn.

De Civic e:HEV beschikt over twee compacte elektromotoren en een nieuw ontwikkelde 2,0-liter turbo viercilinder benzinemotor. De elektrische Civic heeft 290 pk en 315 Nm koppel.

Prestatiegegevens van de nieuwe Civic zijn nog niet bekend gemaakt. Maar een acceleratie van 0-96 km/u wordt verwacht in ongeveer 10 seconden.

Honda Civic Hatchback

Wat stijl betreft, is de voorkant nu voorzien van LED-koplampen en een honingraat grille. Honda heeft de wielbasis van de Civic met 35 mm vergroot ten opzichte van de vorige generatie.

Het interieurontwerp van de 11e generatie Civic is aanzienlijk vernieuwd. We zien een minimalistisch design voor het dashboard, een paar fysieke knoppen voor de klimaatregeling en een nieuw negen-inch "zwevend" infotainment scherm.

Honda Civic Hatchback

Het infotainment systeem is vereenvoudigd ten opzichte van eerdere versies, en draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-smart phone connectiviteit zijn standaard. Alle auto's zullen worden uitgerust met Honda's SENSING-veiligheidstechnologie, die onder meer Lane Keeping Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information en Traffic Jam Assist omvat.

Prijzen en uitrustingslijsten van de nieuwe Civic zijn nog niet bekend. We verwachten echter dat er meer details over de elektrische hatch worden onthuld wanneer deze in het najaar van 2022 in de Europese showrooms arriveert.

 

Emily A.

Vorig NieuwsHyundai 54 Nexo:
Volgende NieuwsFerrari Roma V12 prototype: