2022 Mercedes-Benz GLC:

2022 Mercedes-Benz GLC:

Het model, dat de meest populaire serie van het merk in de wereld is, is bijgewerkt en zal zeer binnenkort beschikbaar zijn voor u gebruikers...

De nieuwe Mercedes-Benz GLC is ontdaan van bijna alle camouflage voor zijn lancering in de komende maanden, met nieuwe spionagefoto's geven een goede blik op zijn definitieve ontwerp.


De GLC, die de concurrentie lijkt aan te gaan met de BMW X3 en Audi Q5, zal dezelfde basisprincipes overnemen als zijn voorganger. De oude GLC is een populair model dat in 7 jaar 270.000 auto's verkocht.

Om dit succes van de GLC verder te vergroten, zijn er subtiele verbeteringen en optimalisaties doorgevoerd. Zo zal hij met 4718 mm 60 mm langer zijn en een 15 mm langere wielbasis hebben, wat meer beenruimte en meer bagageruimte voor de passagiers oplevert.

Bij de lancering zal hij worden aangeboden met een reeks viercilinder motoren met mild hybride mogelijkheden. Deze omvatten de benzine aangedreven GLC 200 en GLC 300, en de diesel kant de GLC 220d en GLC 300d. Ook gepland is de GLC 400d, het enige nieuwe GLC model met een zes-cilinder motor.


Meer details over de motor moeten nog worden onthuld, maar Mercedes-Benz heeft gezegd dat het een combinatie zal zijn van GLC-modellen met achterwielaandrijving en met vierwielaandrijving. Naast de benzine-elektrische GLC 300e en GLC 400e, zal de GLC 300de ook beschikken over een nieuw ontwikkelde drievoudige hybride motor.


In zijn huidige vorm zal de GLC nauw aansluiten bij de C-Klasse, die hetzelfde MRA-platform (Modular Rear Architecture) deelt, wat betekent dat hij standaard een double wishbone- voorwielophanging en een multi-link-achterwielophanging krijgt.


Mercedes daarentegen wil van de GLC het meest geavanceerde model in zijn klasse maken. Dit wordt ondersteund door een nieuwe Drive Pilot-functie met autonomieniveau 3.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe Volkswagen ID Buzz concept pick-up:
Volgende NieuwsAston Martin CEO kondigt zijn pensioen aan Tobias Moers: