2022 Mercedes-Benz EQB met prijzen vanaf € 64.031

2022 Mercedes-Benz EQB met prijzen vanaf € 64.031

De 2022 Mercedes-Benz EQB electric is vernieuwd met zijn succesvolle design, stijl en technologie.

De gloed nieuwe elektrische auto is gebaseerd op de Mercedes GLB met benzinemotor. De elektrische auto met 7 zitplaatsen is de EQB.
Net als de andere EQ-modellen, waaronder de EQS, wordt de EQB geleverd met een commerciële fascia met een over de hele breedte doorlopende horizontale lichtbalk. Dezelfde horizontale gestroomlijnde lichtbalk strekt zich aan de achterzijde uit over de volledige breedte. Hij wordt geleverd met een zwart gemaakte grille omdat hij geen interne verbrandingsmotor heeft die koeling nodig heeft.

De Mercedes-Benz EQB wordt geleverd met twee elektromotoren. Er zijn echter twee versies, de EQB 300 heeft een gecombineerde 288 pk en zal 0 tot 60 mph doen in 7,7 seconden. De EQB 350 4 Matic heeft een totaal vermogen van 292 pk en kan dezelfde acceleratie in 6 seconden afleggen.

2022 Mercedes-Benz EQB Electric

Vanbinnen lijkt de Mercedes-Benz EQB veel op een gewone GLB, maar hij heeft een aantal verschillen. Zo is er standaard een groter infotainment scherm, waarop je informatie over je batterij en het verbruik kunt zien. Er is ook een EQ-modus op het infotainment scherm met details over oplaad mogelijkheden, verbruik en energiestroom.

Het MBUX infotainment systeem van de EQB is standaard uitgerust met Electric Smart Navigation. Het systeem berekent de snelste route naar de bestemming, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met de benodigde oplaadstations, maar ook met de topografie en de weersomstandigheden.
Mercedes zal de nieuwe EQB aanbieden in diverse configuraties met voor- en vierwielaandrijving, samen met verschillende vermogens en batterijpakketten, beginnend bij 66,5 kWh.

2022 Mercedes-Benz EQB Electric

In Europa zal de EQB 350 4Matic een actieradius van 419 km bieden en Mercedes is van plan om in de nabije toekomst een  langere actieradius-versie  toe te voegen. De nieuwe EQB wordt standaard geleverd met een interne lader van 11 kW en de mogelijkheid om tot 100 kW op te laden bij een DC-snellaadstation.

Aan de voorzijde is er in plaats van de grille het typische Mercedes-EQ zwarte paneel en een doorlopende fiber optische lichtstrip die de dagrijverlichting van de volledige LED-koplampen verbindt. De velg ontwerpen zijn exclusief voor de EQB, en wielen in maat tot 20 inch worden aangeboden in rosé goud of blauw. De achterkant is ook voorzien van een LED-lichtstrip over de hele breedte, terwijl de kentekenplaat op de bumper is gemonteerd.

2022 Merced-Benz EQB Electric

De nieuwe Mercedes EQB behoudt met 2.829 mm dezelfde wielbasis als de GLB, wat betekent dat de binnenbreedte gelijk is aan die van de SUV met verbrandingsmotor. Mercedes stelt dat mensen tot 1,65 meter lang comfortabel kunnen zitten op de optionele derde zitrij. De tweede zitrij daarentegen kan op verschillende manieren worden versteld, wat flexibel gebruik mogelijk maakt.

 
vanaf € 64.031

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Audi RS6 Avant met prijzen vanaf € 198.531,54
Volgende Nieuws2022 Volvo XC60 met prijzen vanaf € 62.495