2022 Mazda MX-5 met prijzen vanaf € 37.490

2022 Mazda MX-5 met prijzen vanaf € 37.490

Sommige keuzes worden puur instinctief gemaakt. Maar de Mazda MX-5 is precies dat, een perfect voorbeeld van design en een lichte sportwagen.

De Mazda MX-5 is een toevluchtsoord geworden voor iedereen die houdt van handig en eenvoudig, maar enorm de moeite waard. Terwijl de vorige generaties van de Mazda MX-5 genoeg alternatieven hadden om zich zorgen over te maken, onderstreept deze nieuwste auto echt één enkele klasse: sportwagens.

2022 Mazda MX5

Hij is verkrijgbaar met een handmatig inklapbaar stoffen dak of een metalen dak dat het elektrisch doet en wordt ook wel de Mazda MX-5 RF genoemd.

Dit is de kleinste Mazda MX-5 ooit gemaakt, 100 kg lichter dan de auto die hij vervangt. Mazda's aandacht voor detail, als het op gewicht aankomt, laat zich voelen zowel op de rechte stukken als in de bochten. Dat betekent dat de MX-5 geen superstijve ophanging nodig heeft om zijn bochtenwerk onder controle te houden, waardoor hij comfortabeler is op hobbelige ruwe wegen.

2022 Mazda MX5

De 132 hp sterke 1,5-liter motor, die iets kleiner is dan de instapmotor in de oude auto, helpt ook, waardoor Mazda ook meer achter de voorwielen kan zitten.

 De Mazda MX-5 is een briljante sportwagen. Als bestverkochte sportwagen biedt de grotere 2.0-liter benzine met 184 hp meer vermogen en koppel, maar weegt hij niet zo veel. Beiden hebben geen turbo, dus ze moeten op hoge toeren draaien voor maximale prestaties, maar dat is geen probleem in een auto die erg leuk is om snel te rijden.

2022 Mazda MX-5

Hoewel de Mazda MX-5 zeer betaalbaar is, is hij goed uitgerust. Zelfs de basismodellen zijn uitgerust met LED-koplampen, lichtmetalen 16-inchwielen, airconditioning, elektrisch bediende ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening, verwarmde buitenspiegels, tractiecontrole, stabiliteitscontrole en heel wat airbags.

Dit soort eenvoudig rijplezier dat de Mazda MX-5 biedt, is moeilijk te vinden tegen elke prijs, maar hij is ook betrouwbaar en zuinig, waardoor hij des te aantrekkelijker is. Ervan uitgaande dat je slechts twee zitplaatsen nodig hebt en bagageruimte geen prioriteit is, lijkt het vrij moeilijk om zwakke punten te vinden.

2022 Mazda MX-5
De Mazda MX-5 is praktischer dan je zou verwachten van een sportwagen, met een behoorlijke kofferbak en ruimte voor twee volwassenen.

 Sportwagens hebben de neiging om zich te concentreren op de bestuurder, en de MX-5 is daarop geen uitzondering, maar de ingenieurs van Mazda zijn er toch in geslaagd om hem voor een paar behoorlijk goed te ontwerpen en te laten rijden.
De MX-5 van de vierde generatie heeft ook uitgebreide mechanische wijzigingen ondergaan om er de best sturende versie ooit van te maken. 
vanaf € 37.490

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Smart EQ fortwo cabriolet vanaf € 26.995
Volgende Nieuws2022 Suzuki SWIFT met prijzen vanaf € 17.950