2022 Lexus RZ prijs en kenmerken:

2022 Lexus RZ prijs en kenmerken:

De nieuwe Lexus RZ werd getoond voor zijn aanstaande officiële lancering.

2022 Lexus RZ De eerste elektrische auto op maat van Lexus, die in de eerste helft van het jaar op de markt komt, wordt een gestroomlijnde, prestatiegerichte SUV genaamd de RZ.

Toyota en Lexus onthulden eind vorig jaar 15 nieuwe elektrische concept cars, terwijl Lexus een preview gaf van de RZ die klaar is voor productie. Hij is gebaseerd op Toyota's e-TNGA-platform, maar met enkele specifieke wijzigingen die erop gericht zijn de rijervaring naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe foto's die zijn vrijgegeven in het kader van Lexus' wereldwijde verkoopdata voor 2021 geven ons een duidelijk beeld van de RZ. Het ontwerp verschilt niet van het in december getoonde concept en heeft een vergelijkbare algemene look als de Subaru Solterra en Toyota bZ4X waarmee hij zijn platform deelt, maar een zwarte C-stijl helpt een meer gestroomlijnde look te creëren.

Net als zijn Lexus broers en zussen Toyota en Subaru, zit hij dichter bij de grond dan een traditionele SUV. Hij introduceert ook een aantal designinnovaties die voor het eerst in dit concept te zien zijn.

Maar de achterkant is radicaal anders dan die van de andere twee auto's. De slanke achter lichtbalk en de geëtste merknaam, die oorspronkelijk te vinden was op het LF-Z concept, lijken de elektrische Lexus-auto's te identificeren.

2022 Lexus RZ

De RZ wordt uitgerust met volledig variabele vierwielaandrijving en stuurtechnologie, wat een ongelooflijk bochten gedrag en wegligging belooft.

 De op maat gemaakte aanpassingen, waaronder lichtere en compactere motoren, een grotere stijfheid van de carrosserie en Lexus' eigen Direct4 volledig variabele vier wie laan drijvings technologie, zijn gericht op een meeslepende en bevredigende rijervaring op de weg.

Het Direct4-systeem van de Lexus RZ 2022 verdeelt het vermogen tijdens het rijden over beide assen, zodat afhankelijk van de situatie direct kan worden geschakeld tussen voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving.

Lexus zal deze opzet in alle toekomstige EV's op maat gebruiken en stelt voor dat ze elk een tweemotorige opzet zullen gebruiken.
De prijs moet nog worden bekendgemaakt: 
 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2023 Porsche Panamera wordt getest.
Volgende Nieuws2022 Mercedes-AMG GT 63