2022 Ford Focus ST vanaf € 56.595.

2022 Ford Focus ST vanaf € 56.595.

De vernieuwde Ford Focus ST doet het ook erg goed met zijn exterieur- en interieurdesign.

De Ford Focus ST is op dit moment de snelste hot hatch van Ford en een van de meest praktische snelle gezinsauto's op de markt.
De Ford Focus ST is een familie hatchback die hoge prestaties levert, maar ook geschikt is voor snelle ritten over landweggetjes en naar school.

 

2022 Ford Focus ST
Hij wordt geleverd met een nieuw grille ontwerp, een sportievere voorbumper, een dakspoiler, grotere lichtmetalen velgen, LED-koplampen en een paar grote uitlaten om ervoor te zorgen dat je dit snelle ST-model niet verwart met een standaard Ford Focus.

Binnenin zijn de wijzigingen iets subtieler, maar je zult zeker het Recaro sportstuur, de ST-gedessineerde versnelling spookknop, lichtmetalen pedaal kuipen en ST-gemerkte laadschermen voor het infotainment systeem zien.

2022 Ford Focus ST

De ST krijgt echter standaard een heleboel infotainment technologie die je in de standaard Focus extra zou kosten. U krijgt satellietnavigatie voor Apple- en Android-telefoons, een opgewaardeerde B&O-stereo-installatie en smartphone mirroring, zodat u uw favoriete navigatie- en muziek streaming apps kunt gebruiken via het ingebouwde display van de auto.

Net als bij standaardauto's betekent de ruime cabine van de Ford Focus ST dat passagiers het comfortabeler zullen hebben dan achterin een Audi S3. De bagageruimte is ook vrij royaal.
Hij zal met plezier heel wat zware voorwerpen vervoeren, dus als u zin hebt in een Focus ST, is het 2.0-liter dieselmodel zeker de moeite waard. Die levert een bescheiden 190 pk, maar heeft bijna evenveel koppel als de 2,3-liter turbo benzineversie en is goedkoper in het verbruik.

2022 Ford Focus ST

 Hij accelereert de Ford Focus ST van 0 naar 60 km/u in minder dan zes seconden en wordt geleverd met een intelligent sper differentieel om de grip te maximaliseren bij het accelereren in scherpe bochten.

Welke versnellingsbak u ook kiest, de benzinemodellen zijn standaard uitgerust met een adaptieve ophanging. In de meest comfortabele stand is die vrij soepel, maar in de standen Sport en Track is die vering behoorlijk solide voor weggebruik. Meestal is het beter om de ophanging in de Normal-stand te laten staan en te kiezen voor de meer gerichte instellingen van de ST, vooral op rustige landweggetjes.


Langdurig rijden in de Ford Focus ST is heel ontspannend. Naast de comfortabele adaptieve vering geeft hij gas, remt en stuurt hij om u op uw rijstrook te houden, samen met een slimme cruise control. 
 

vanaf € 56.595

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Skoda KAROQ met prijzen vanaf € 33.490
Volgende Nieuws2022 Volkswagen Amarok werd geïntroduceerd.