2022 BMW IX3 prijs en kenmerken:

2022 BMW IX3 prijs en kenmerken:

Bent u klaar om kennis te maken met de nieuwe elektrische versie van de BMW iX3?

Aan de voorkant zit de gebruikelijke BMW grille, maar die is allemaal slim gespeeld omdat hij niets hoeft te koelen, dus is hij afgedicht om de luchtweerstand te helpen verminderen en de auto een beetje meer reikwijdte te geven. Een patroon van putjes breekt wat anders een groot vel zwart plastic zou zijn.

2022 BMW İX3 Electric

Ook de 20-inch wielen zijn uniek voor de BMW iX3. Hun zwaar gesculpteerde ontwerpen helpen de luchtstroom rond de zijkant van de auto soepel te laten verlopen, wat de actieradius vergroot, ook al zien ze er extreem kwetsbaar uit tegen stoepranden.

De styling wijzigingen worden gecompleteerd door diverse blauwe accenten rond de iX3, met name op de achterbumper, waar zich normaal gesproken de uitlaatpijpen bevinden. Er zijn ook blauwe accenten rond de grille, badges en dorpels.

Onderhuids ligt een enkele 286 pk sterke elektromotor die ook 400 Nm koppel levert en de achterwielen aandrijft.

2022 BMW İX3 Electric

Hij heeft een accupakket van 80 kWh dat hem volgens de laatste WLTP-testprocedure een actieradius van 285 mijl moet geven. Dat is iets meer dan basisalternatieven als de Audi e-tron en Mercedes-Benz EQC, maar iets minder dan de Jaguar i-Pace.
 Met een actieradius van 285 mijl zit de BMW precies in het veld. Beter dan de Mercedes EQC, maar niet zo goed als de Jaguar I-Pace.
De iX3 zou compatibel moeten zijn met bijna elk laadstation of stopcontact, inclusief supersnelle 150kW-laders die 80% kunnen opladen in slechts 34 minuten. Dat betekent dat u in ongeveer 10 minuten 60 mijl extra actieradius kunt creëren.
Het duurt langer om op te laden met minder krachtige stopcontacten, BMW denkt dat het ongeveer 12 uur duurt om van leeg naar volledig opgeladen te rijden.

Alle elektrische auto's hebben remregeneratie. Een systeem dat de elektromotor als extra rem gebruikt en de energie die verloren gaat wanneer de auto vertraagt, kan terugvoeren naar de batterijen. Dit gebeurt altijd als je het rempedaal intrapt, maar de iX3 sluit zich aan bij veel van de nieuwste elektrische auto's door het systeem de mogelijkheid te geven om je ook te laten stoppen als je het gaspedaal intrapt.

2022 BMW İX3 Electric

Het is niet de snelste versie van de X3, maar hij is nog steeds behoorlijk snel, met een 0-60 mph tijd van 6,8 seconden. De topsnelheid is beperkt tot 112 km/u, wat de actieradius ten goede komt. I.

Het eerste wat opvalt als je uit de iX3 stapt, is hoe stil hij is. Er komt geen geluid uit de motor en de transmissie, dus er is alleen een beetje wind- en weggeluid merkbaar als uw snelheid toeneemt.

De iX3 is standaard voorzien van een adaptief onderstel, zodat hij behoorlijk comfortabel is, hoewel een Mercedes EQC hem nog altijd overtreft voor een uitstekende rijeigenschappen. De vering voorkomt echter dat het koetswerk van de iX3 te veel doorrolt in de bochten. De iX3 heeft ook een sterke grip en het feit dat de accu's op de vloer liggen en het zwaartepunt lager ligt, komt de wegligging ongetwijfeld ten goede. Door de ophanging op het Sport-model te zetten, wordt het rijgedrag te stug, maar het scherpt de wegligging zeker aan en geeft de iX3 een onmiskenbaar sportief gevoel.

Alle iX3's zijn goed uitgerust. De Premier Edition wordt geleverd met een 12-inch digitaal display voor de bestuurder en een 10-inch touchscreen infotainment systeem, draadloos opladen van de telefoon, elektrisch verstelbare lederen stoelen, een elektrisch te openen achterklep, adaptieve vering en ook een panoramisch glazen dak.

De top-of-the-line auto beschikt over een Harman Kardon geluidssysteem, een head-up display en een automatisch parkeersysteem. 
 

vanaf € 69.333

Emily A.

Vorig NieuwsDe Elswick 26 Inch Traditional Style Elektrische Fiets is zowel innovatief als traditioneel. Hij valt op door zijn prijs.
Volgende NieuwsInformatie over Chrysler Airflow: