2022 Alfa Romeo Stelvio vanaf € 69.900.

2022 Alfa Romeo Stelvio vanaf € 69.900.

De Alfa Romeo Stelvio is een voordelige SUV met een krachtige motor.

De Alfa Romeo Stelvio is een SUV met krachtige motoren en een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Oké, het dominante exterieur design van de Alfa Romeo Stelvio ziet er in sommige opzichten beter uit dan in andere.

 

Net als bij de vergelijkbaar geprijsde Jaguar F-Pace, voelt het interieur van de Stelvio aan alsof je in een sportwagen zit in plaats van in een SUV, dankzij verzonken wijzerplaten en veel verzilverde accenten.

De nieuwste infotainment-upgrade is in ieder geval superieur aan de vorige versies van de Stelvio. Het scherm is nog steeds 8,8 inch en is niet zo helder als je zou verwachten, maar de menu's zijn nu duidelijker en beter aanpasbaar, en ze reageren nu ook op aanrakingen. Bedraad Android Auto en Apple CarPlay zijn standaard, terwijl een schone nieuwe draadloze smartphone oplaad pad is geplaatst onder de midden armsteun.

2022 Alfa Romeo Stelvio

Je zit dichter op de weg dan bij veel alternatieven, waardoor de auto beter aanvoelt. U kunt de stoel echter nog steeds vrij hoog zetten voor een imponerende look. Lager zitten betekent niet dat het zicht slecht is bij de Stelvio, maar de standaard gemonteerde achteruitrijcamera en volwaardige parkeersensoren doen dat wel.

2022 Alfa Romeo Stelvio

De ruimte achterin is ook niet slecht. Er is genoeg ruimte voor twee volwassenen om comfortabel te zitten, en kinderen zullen het enorm vinden. De kofferbak met een inhoud van 525 liter is groot genoeg om een weekje met het gezin weg te zijn, maar het is niet de grootste in zijn klasse. De Stelvio is ruim genoeg, praktisch en een plezier om in te rijden.Er zijn echter ook een paar alternatieven die de Alfa Romeo Stelvio kunnen uitdagen voor een plezierige rijervaring. De Jaguar F-Pace komt in de buurt, maar het is de duurdere Porsche Macan die de Stelvio waar voor zijn geld geeft.

2022 Alfa Romeo Stelvio

 Op de juiste specs rolt en stuurt een Stelvio bijna als een sportwagen, wat zeker een glimlach op uw gezicht zal toveren als u van autorijden houdt.
Wat de motoren betreft, is uw beste gok de 190pk sterke 2.2 liter diesel. Die heeft meer dan genoeg vermogen voor snelle overgangen en haalt bij normaal rijden ongeveer 50mpg.
U hoeft echter niet het krachtigste model te kiezen om met plezier in de Alfa Romeo Stelvio te rijden. Als u bereid bent om een beetje comfort en functionaliteit op te offeren, zult u zien dat de Stelvio een SUV is die een grote glimlach op uw gezicht kan toveren.
Actieve cruise control is standaard in de hele reeks, maar als u rijassistentie wilt zoals een rijstrook assistent,  dodehoekmonitoring en verkeersbordh erkenning, kunt u misschien beter kiezen voor de top-of-the-line Veloce Ti.

vanaf € 69.900

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Alfa Romeo Tonale
Volgende NieuwsMaak kennis met de 2022 Cadillac XT4 innovatie.